Jag har inget emot att äta gluten men det är ju så trendigt att vara glutenintolerant nu mer så varför inte bjussa på ett par recept?
2 dl rismjöl
1/2 dl linfrön
1/2 dl sesamfrön
3/4 solroskärnor
1/4 pumpakärnor
1/2 dl olivolja
2 1/2 dl kokande vatten
Gör såhär:
Sätta ugnen på 150 grader, och förbered plåt med bakplåtspapper. Rör ihop allt och häll i 2 1/2 dl kokande vatten och vänd runt. Tjoffa ut allt på bakplåtspappret. Lägg ett nytt papper över och kavla ut. 2-3 mm är väl lagom tjocklek. Strö lite flingsalt och skär gärna skåror så är det lätt att bryta isär brödet. In i ugnen en timma.
Busenkelt och smarrigt. Perfekt som mellis om man slänger på lite avokado och chili flake. EVERYTHING is organic of course.
I dag till lunch var det fattigt i kylen så jag slängde i mig 2 såna här fröisar och 2 ”plättar” med lite nötter, honung, bär och ”turre yoggi”. Plättarna är goda och bättre innehåll än vanliga. Här gör man sitt eget mjöl på havregryn som man sen mixar ihop med ägg och bananer. Till receptet>> Svingoda med saffran, men vi har gjort dom utan ett par gånger och det funkar fint det också.
Senaste kommentarer