Charlotte "glitzy" Josefsson

Fiskgryta med saffran, räkor och avokado

Här kommer ett tips på ett gott och enkelt vardagsrecept. Första gången jag kom i kontakt med Risoni. Ser ut som ris fast det är pasta. Trevligt inslag i grytan måste jag säga 🙂

d4ec27ab-b215-441c-bed1-75144cd6ee05

Ingredienser

  • 500 g fisk. Jag tog färsk torskrygg och lax
  • 1 st Gul lök
  • 1 dl Risoni (Hittas i hyllan med pasta)
  • 2 msk smör
  • 0.5 g Saffran
  • 3 dl Grönsaksbuljong (Jag tog Renee Voltaires lantbuljong)
  • 1 dl Matlagningsvin Vitt
  • 3 dl Syrad Grädde
  • 250 gBroccoli
  • 1 dl Räkor
  • 150 g Sockerärta Färsk
  • 1 tsk Salt Fint
  • 1 krm Svartpeppar Malen
  • 2 stAvokado
Gör så här:
Koka risonin enligt anvisning på förpackningen och ställ åt sidan när den är klar. Tärna fisken, skala och hacka löken.
Fräs löken i smör i en gryta, utan att den tar färg. Tillsätt sen saffran och fräs ytterligare ca 1 min. Häll på vin och buljong, låt sjuda ca 10 min.
Tillsätt den syrade grädden och sjud ytterligare ca 5 min.Dela broccolin i små buketter. Tillsätt broccoli och tärnad fisk, sjud ca 5 min. Rör i räkor, sockerärter och risonin. Salta och peppra.

Toppa grytan med tärnad avokado.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats