I söndags hade vi baby shower för en kompis men jag och Stella stannade hemma då vi var förkylda. Ville inte riskera att smitta henne så tätt inpå förlossningen. Jag hann i alla fall baka ”kakan”som jag skulle bidra med. Den var smarrig och en bra dessert om man ska ha middag. Går att förbereda!! Jag har hunnit med några bitar sen i lördags 🙂 Inget hälsorecept men vad vore livet utan lite smarribarr då och då? 🙂
Receptet gäller för 24 bitar
- 600 g digestivekex
- 1 1/2 msk stötta kardemummakärnor
- 300 g Arla® Svenskt Smör
- 6 gelatinblad
- 250 g frysta blåbär tinade
- 6 dl Arla Köket® smetana
- 500 g Arla Köket Kesella® kvarg vanilj
- 3 dl strösocker
- 1/2 tsk salt
Gör så här:
Mixa kexen med kardemumma till fina smulor. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut dem i en form, ca 30×40 cm. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min. Vispa ihop smetana med kvarg, socker och salt i en bunke. Värm bären i en kastrull mixa dem släta. Låt koka upp. Ta från värmen och rör ner gelatinbladen. Vispa ner blåbärspurén i kvargblandningen. Häll smeten i formen och bred ut den jämnt. Ställ kallt att stelna i minst 5 tim. Skär i rutor och garnera med blåbär.
Sååå goda!?