Charlotte "glitzy" Josefsson

Nyttig kladdkaka

Ok, den är inte lika god som en kladdkaka med 100 g smör i men sätter suget in och du vill hålla igen så kan du lätt stilla det med en nyttig kaka.

Kladdkaka

(Gör den dagen innan)

3 ägg

½ dl vetemjöl & ½ dl grahamsmjöl

2 ½ dl socker (lika delar av vanligt socker, fruktsocker, canderel)

1/2 tsk bakpulver

¾ dl kakao (halva eller hela canderel-kakao)

2 tsk vaniljsocker

250 g/1 burk lätt kesella

(rivet limeskal om man vill)

Vispa pösigt ägg & socker

Blanda alla torrvaror enskilt

Röres ned försiktigt med slev/sked

Sist röres kesella ned

(Ordentligt blandat)

Rund form (borttagbar botten) plåtpapper i botten, lite olja strykes på kanter/botten med lite ströbröd på.

200 grader i mitten i ca: 30 minuter (beror på hur kladdig den ska vara & beroende på vilken ugn man har.

Låt stå tills kallnat, godast dagen efter, nybakad är den så "lös"/"slemmig

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats