Charlotte "glitzy" Josefsson

Kyckling med mangosalsa och potatis

Detta recept snodde jag från Linda Fodor-Egelstigs blogg. Jag tycker det är svårt att hitta recept som är nyttiga och GODA. Men detta var verkligen supergott. Hoppas det kommer fler recept inom kort.

Jag bytte ut sötpotatisen mot vanlig bakpotatis. Men jag skivade den på samma sätt. Prova verkligen detta. Så gott och så nyttigt. Detta blir det fler gånger, ny fettmätning om en månad 😉

2 Kycklingfilé
1 sötpotatis (ca 300-400g)
2dl tomatkross
1 liten mango
½rödlök
1 tsk sweet chilli
20 tärningar 3% fetaost
olivolja
svartpeppar
salt

1.Pensal båda kycklingfiléer med olivolja och krydda med peppar. Stek  fileérna 1 min per sida, lägg  sedan i en ugnssäkerform och tillaga i ugnen på 200 grader i 15-20 min. Lägg sedan folie över kycklingen så att de hålls varma. Öka värmen på ugnen till 225 grader för potatisen.
2. Finhacka löken, skala mangon, ta bort kärnan och skiva mangoköttet i små bitar. Använd en liten kastrull, fräs lök och mangobitarna tills de blivit lite mjuka men ej fått färg (ca 2 min) i lite olivolja. Tillsätt tomatkross, sweet chilli, peppar och salt (efter behag). Sänk värmen och låt detta stå och puttra i 10 min.
3. Skala potatisen, skiva 1 cm tjocka skivor, lägg dem i en bunke, skvätt lite olivolja över dem och krydda med salt och peppar. Blanda runt potatisen med händerna så att alla skivor får lite olja på sig. Lägg dem på en plåt och sedan i  i ugnen 10 min eller tills de är mjuka, på 225 grader.
4.Servera med smulad feta ost som du strör över kycklingen och mangosalsan.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats