Charlotte "glitzy" Josefsson

gårdagens meny

huvudrätt:

dessert:

Chokladmoussekaka med pannacotta

Ingredienser

Chokladbotten:
4 st äggulor
1,5 dl strösocker
4 msk kakao
6 st äggvitor

Yoghurtpannacotta:
1 st vaniljstång
4 st gelatinblad
1 dl grädde
5 msk strösocker
4 dl yoghurt naturell

Choklademousse:
300 gr mörk choklad
150 gr osaltat smör
3 st gelantinblad
1 ½ dl espressokaffe
5 st äggulor
5 st äggvitor
1,25 dl strösocker

Gör så här

Chokladbotten:
1. Vispa äggulorna med hälften av sockret och kakaon
2.Vispa resten av sockret och kakaon med äggvitorna
3. Blanda samman äggsmeten med marängsmeten med slickepott
4. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt och bred ut smeten
5.Grädda kakbotten i 160 ° C 10-15 minuter.Yoghurtpannacotta:
1. Dela vaniljstången längs med
2. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten i 5 min. ta upp och krama ur vattnet
3. Koka upp grädden,vaniljstången och sockret tillsätt gelantinet.
4. Ta upp vaniljstången. Tilsätt yoghurt, rör om. Spara av 3-4 msk yoghurtpannacotta till glasering av kakan. Häll resten av yohurtblandingen över i en mindre form än den formen kakan skall tilllagas i. Ställ in i kylen för att stelna

Chokladmoussen:
1. Bryt chokladen i mindre bitar
2. Smält smöret, lägg i chokladen smält ihop. Kyl av lite. Rör in vispade äggulor
3. Blöt gelantinbladen i kallt vatten i 5 min
4. Vispa äggvitor och socker till marängsmet
5. Smält gelatinet i kaffet och rör i chokladen. Vänd in marängsmeten
Lägg ihop kakan så här
1. Skär till chokladbotten så den passar en springform på 26 cm.
2. Lägg pannacottan i mitten av formen och täck med chokladmuossen. Stryk med en varm kniv över toppen så den blir slät och blank
3.Glasera med ett tunt lager yoghurtpannacotta . Låt kakan stå kallt i 2-3 timmar innan servering.
4.Servera kakan i tårtbitar med lite kakao siktat ovan på

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats