Header Image

Charlotte "glitzy" Josefsson

Hej och välkommen till mitt nya hem på Vimedbarn.se!

Profile Avatar

Baconfylld kycklingfilé med kantareller och parmesanskum serveras med sparrispotatiskompott

Publicerad,

Det här receptet är taget från Tasteline och jag lagade det i fredags. Det var mycket gott och uppskattat. Måste ni testa. Perfekt att bjuda på

700 gram 
1 paket 
800 gram 
2 st 
3 st 
200 gram 
4 kvist(ar) 
80 gram 
200 gram 
100 gram 
2 dl 
2 dl 
1 dl 
15 gram 
10 gram 
100 gram 
30 ml 

Tillagning

1. Sätt ugnen på 225º.

2. Hacka schalottenlöken fint och fräs den tillsammans med kantarellerna i en blandning av olja och smör utan att det tar färg. Späd med grädde, mjölk, vitt vin och svampbuljongen. Låt stå och koka ner.

3. Borsta sparrispotatisen och skär ner dem i skivor om 3-4 mm. Dela paprikan i 4 delar. Häll olja på en långpanna och lägg på potatis och paprika. Hacka lite rosmarin och strö över samt salt (gärna flingsalt) och peppar. Sätt in i ugnen och rosta i ca 10 min.

4. Lägg ett snitt på kycklingfiléns tjockare del och lägg i två skivor bacon. Stek kycklingen i en blandning av olja och smör så de får en fin stekyta. Krydda med lite finhackad rosmarin samt salt och peppar. Lägg över kycklingen i en ugnssäker form och täck med folie. Sätt in i ugnen ca 10-12 min.

5. Sila såsen (spar lök och kantareller) Häll tillbaka såsen i kastrullen och låt den koka upp. Riv parmesanosten och rör ner den i såsen så den får smälta. Salta och peppra (tänk på sältan i osten), eventuellt en nypa socker.

6. Skär sticklöken i 4-5 cm bitar, hacka syltlöken och spenaten. Fräs upp det tillsammans med potatis, paprika och kantarellerna.

7. Servering, lägg upp potatiskompotten på tallriken, skär kycklingfilén på mitten. Skumma såsen med en stavmixer och häll ovanpå köttet. Peppra lite lätt över. Resten av såsen serveras i skål bredvid.

1 Kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *