Charlotte "glitzy" Josefsson

Blåbärscheesecake

I söndags hade vi baby shower för en kompis men jag och Stella stannade hemma då vi var förkylda. Ville inte riskera att smitta henne så tätt inpå förlossningen. Jag hann i alla fall baka ”kakan”som jag skulle bidra med. Den var smarrig och en bra dessert om man ska ha middag. Går att förbereda!! Jag har hunnit med några bitar sen i lördags 🙂 Inget hälsorecept men vad vore livet utan lite smarribarr då och då? 🙂

Receptet gäller för 24 bitar

  • 600 g digestivekex
  • 1 1/2 msk stötta kardemummakärnor
  • 300 g Arla® Svenskt Smör
  • 6 gelatinblad
  • 250 g frysta blåbär tinade
  • 6 dl Arla Köket® smetana
  • 500 g Arla Köket Kesella® kvarg vanilj
  • 3 dl strösocker
  • 1/2 tsk salt

Gör så här:

Mixa kexen med kardemumma till fina smulor. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut dem i en form, ca 30×40 cm. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min. Vispa ihop smetana med kvarg, socker och salt i en bunke. Värm bären i en kastrull mixa dem släta. Låt koka upp. Ta från värmen och rör ner gelatinbladen. Vispa ner blåbärspurén i kvargblandningen. Häll smeten i formen och bred ut den jämnt. Ställ kallt att stelna i minst 5 tim. Skär i rutor och garnera med blåbär.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats