Nu ska ni få kalorisnåla recept och så fort förkylningen släppt kommer träningsinläggen dugga tätt. Jag funderar på att fokusera mer på träning i bloggen framöver och ev. flytta den till ShapeMeUp. Vi får se.
Till middag blev det en enkel men god Carbonara (15 min att laga). Jag älskar bra råvaror och undviker allt för fettsnåla produkter när jag lagar mat men nu ska vi fokusera på kalorisnålt och då får man kompromissa lite ibland. Som sagt, helt ok vardagsmat. Till mig var portionen lagom, hade inte skadat med lite mer mat men dags att krympa magsäcken lite. Men som till Jocke får jag nog göra en till portion vilket blir nästan 800 kcal vilket är för mycket. Så när han ska äta får jag välja andra maträtter utan pasta då det innehåller så mycket kalorier för en liten mängd.
2 portioner spagetti carbonara
125 g spagetti
1 ägg
1 msk minifraiche
1 tsk nyriven parmesanost
1 tsk olja
100 g rökt kalkon i strimlor
Salt och nymalen svartpeppar
1. Koka spagettin
2. Vispa ihop ägg, fraiche, parmesanost, salt och peppar.
3. Stek kalkonen i oljan.
4. Häll av spagettin och lägg tillbaka den i kastrullen. Blanda i äggsmeten och kalkonstrimlorna och rör om ordentligt. Servera på en gång.
Jaa gört fan vad kul:)