Charlotte "glitzy" Josefsson

Fisk Bouillabaisse

Kalorisnål rätt. Ca 460 kcal / pers

Inte så sexig bild

Ingredienser

6 pers
Ca 400-500 g lax
ca 300-400 g sej
ca 250 g Räkor om ni vill (jag hoppade över det då Jocke inte är så förtjust)
10 dl vatten
2 tärningar fiskbuljong (eller gör egen enligt nedan)
2 tsk salt
10 st krossade vitpepparkorn
1 st lagerblad
2 st kvistar persilja
1 st gul lök
1 liten purjolök
6 st potatisar
4 st morötter
1 msk olivolja
1 burk krossade tomater
1 tsk timjan
1 st vitlöksklyfta
½ tsk saffran
2 dl vitt vin
½ dl finhackad dill

Gör så här

Skär fisken skinn- och benfri. Skala räkorna. Koka fiskbuljong på skinn, ben, räkskal vatten, salt, peppar, lagerblad och persiljekvistar. Låt buljongen koka i tills den har kokat ihop, ca 15 min, och sila den. Skala och hacka löken, ansa och strimla purjolöken. Skala och tärna morötterna och potatisen. Fräs löken i olja så att den blir mjuk men inte brynt. Häll i de krossade tomaterna, potatisen, morötterna,  fiskbuljongen, timjan, pressad vitlök, saffran och det vita vinet. Låt koka upp. Skär fisken i bitar och sjud den sakta i soppan i ca 10 min eller tills potatisen blivit mjuk. Lägg i räkorna och den hackade dillen. Låt soppan bli varm, men låt den inte koka.

Jag hade inga räkskal. Därför valde jag buljongtärningar. Men det blir så mycket godare när man gör egen buljong.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats