Här kommer ett tips på ett gott och enkelt vardagsrecept. Första gången jag kom i kontakt med Risoni. Ser ut som ris fast det är pasta. Trevligt inslag i grytan måste jag säga 🙂
Ingredienser
- 500 g fisk. Jag tog färsk torskrygg och lax
- 1 st Gul lök
- 1 dl Risoni (Hittas i hyllan med pasta)
- 2 msk smör
- 0.5 g Saffran
- 3 dl Grönsaksbuljong (Jag tog Renee Voltaires lantbuljong)
- 1 dl Matlagningsvin Vitt
- 3 dl Syrad Grädde
- 250 gBroccoli
- 1 dl Räkor
- 150 g Sockerärta Färsk
- 1 tsk Salt Fint
- 1 krm Svartpeppar Malen
- 2 stAvokado
Gör så här:
Koka risonin enligt anvisning på förpackningen och ställ åt sidan när den är klar. Tärna fisken, skala och hacka löken.
Fräs löken i smör i en gryta, utan att den tar färg. Tillsätt sen saffran och fräs ytterligare ca 1 min. Häll på vin och buljong, låt sjuda ca 10 min.
Tillsätt den syrade grädden och sjud ytterligare ca 5 min.Dela broccolin i små buketter. Tillsätt broccoli och tärnad fisk, sjud ca 5 min. Rör i räkor, sockerärter och risonin. Salta och peppra.
Koka risonin enligt anvisning på förpackningen och ställ åt sidan när den är klar. Tärna fisken, skala och hacka löken.
Fräs löken i smör i en gryta, utan att den tar färg. Tillsätt sen saffran och fräs ytterligare ca 1 min. Häll på vin och buljong, låt sjuda ca 10 min.
Tillsätt den syrade grädden och sjud ytterligare ca 5 min.Dela broccolin i små buketter. Tillsätt broccoli och tärnad fisk, sjud ca 5 min. Rör i räkor, sockerärter och risonin. Salta och peppra.
Toppa grytan med tärnad avokado.
Senaste kommentarer