Stellas förskolefröken tipsade om detta hälsosamma bröd ”Äppellimpa”. Jag rörde ihop smeten igår och halva limpan är redan borta. Saftigt och gott blev det och det innehåller inte en gnutta mjöl för det har man bytt ut mot mixade havregryn. Detta kan man ju ge till barnen med gott samvete, perfekt som mellis.
1 st limpa
7 dl havregryn (mixas till mjöl)
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 ägg
3 ½ dl filmjölk
1 stort äpple
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Mixa havregrynen till ett fint mjöl i en matberedare eller mixer.
2. Blanda havregrynsmjölet, bikarbonat och salt i en bunke.
3. Vispa äggen fluffiga med en elvisp.
4. Skala och riv äpplet.
5. Blanda ihop de torra ingredienserna, äggen, filmjölk och äpplen till en smet.
6. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.
7. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 55 min.
.
Senaste kommentarer