Ja det knullade nog lite i munnen igår kväll när vi åt den här asiatiska salladen. Hittade receptet här>> men jag gjorde om det lite. Jamie Olivers recept i grunden.
Ingredienser, 2 port
150 g äggnudlar
Salladsblad i botten
1/2 röd chili
1 liten färsk gul lök
1 dl naturella cashewnötter
Grillad ryggbiff
1/2 knippe rädisor
1/4 kruka koriander
1 ask krasse
Sweet chilisås
1 msk sesamolja
Dressing:
2 msk hoisinsås
Saften av 1 lime
1 liten vitlöksklyfta
Gör så här: Tillaga nudlarna (jag körde med breda) och blanda med sesamolja, hackad chili och lök och stek den en stund. Rosta nötterna och hacka grovt. Dela rädisor. Lägg sallad i botten av tallrikarna. Fördela nudlar, rädisor, kött, nötter, koriander och krasse på salladsbladen. Droppa lite sweet chilisås på köttet. Blanda dressingen och ringla över salladen.
Jag marinerade köttet i olja, vitlök, peppar och hung. Strödde chilifrilngsalt när köttet låg på grillen. Köttet fick vila i folie en stund medans nudlarna kokade klart. Sen skar jag upp det och la över salladen. Mmmm det var så gott och nyttigt. Räknade lite snabbt och det borde bli ca 500 kcal per portion.
Fy vilket olämpligt språk du har!
😉
Nu får du nog sluta läsa bloggen
hehe 😉
Äh tröstar mig med sockersöta ord från andra bloggar.
Svårt att tro att någon är trevligare än mig
Mmm yummie… ska nog testa denna med shiratakinudlar, för den måste vart jääkligt god 😉