bild lånad här
Vet inte hur många gånger jag fått den frågan. Så en gång för alla:
- Skaffa dig en matvåg
- På nästan alla förpackningar står det vad maten innehåller / 100 g
- Kcal = kalorier
- Man kan även söka upp mat här
Hur räknar man?
Om man äter en macka och väger den innan. säg att den väger 80 g. och på påsen står det att 100 g är 280 kcal. Då tar man 280*0.8. Hade mackan vägt 180 g tar man 280*1,8.
Busenkelt!!!!!
Hur mycket ska jag äta?
Det är ju olika från person till person. Men så länge man ligger på mindre kalorier än vad man gör av med så går man ner i vikt. Ju lägre kaloriintag man ligger på desto snabbare tappar man. Men man får inte svälta sig själv. Eftersom jag tränar ganska mycket så är 1600-1800 kcal bra för mig. Ni kan googla fram sånt här. Hur man kommer fram till vad man ska ligga på osv.
Om man bara vill så finns det info att hitta.
Frågor på det?
Senaste kommentarer