Detta har jag snott av Linda Fodor rätt av. Bilder och text är hennes.
Lite trixiga att få till…men övning ger färdighet sägs det ju och skam den som ger sig. Slutresultatet är MUMS för den som inte är allt för kräsen ;O)
Nu vet jag inte hur det är med er, men då jag älskar mat käkar jag upp en hel sats själv. Blir ca 10-15 små pannkakor *ler*
1dl Valio minimjölk
1½dl Vatten
50g Ljusa psylliumfrön
3 Äggvitor
1 Äggula
10g Semper Pofiber (potatisfibrer)
½ tsk Bakpulver
1krm salt
Servera med:
100g Valio keso laktosfri
50g Bob Hallonsylt utan tillsatt socker
samt Canderel sötningsmedel som man pudrar lätt över pannkakan :O)
Vispa ägg, mjölk, ½dl vatten och salt till en luftig smet med en elvisp. Sätt psylliumförna och resterande vatten i en liten kastrull. Värm upp det så att fröna drar åt sig vattnet och sväller lite lätt dvs börja bli lite slajmiga, detta tar någr minuter bara.
Tillsätt de svällda psylliumfröna, bakpulver och potatisfibrer i smeten och fortsätt vispa så att fröna sprids jämt. Låt stå och svälla i 10 min.
Stek i en teflonpanna på mellan värme dvs hälften av värmen, i små klickar. Klickarna är väldigt luftiga och kan vara svåra att vända, sjunker dock snabbt ihop när man väl vändt på dem. Lossa kanterna helt först, zickzacka med stekspaden försiktigt medan du lossar pannkakan, vänd den sedan snabbt. Ibland kan det hjälpa att ta ett litet försiktigt tag i pannkakan och vända även med fingrarna.
Så här luftig blir smeten
Plättarna bör vara små så att det är lättare att vända.
Färdiga!! Blir många pankisar av denna smet, servera med Valio keso och hallonsylt från Bob utan tillsatt socker
Detta är Potatisfibrerna som jag använder i smeten.
Innehåll för hela smeten. Kcal 275 Protein: 28g Kolhydrat:15g Fett: 9g
Då storleken på äggen kan variera gör även näringsinnehållet det samma, dock i väldigt små variationer.
jag tyckte det var gott och mättande och inte alls svårt att få till. jag blandade lätt kesella med bär och sötningsmedel och hade på pannkakorna. detta ska jag göra fler gånger.
Senaste kommentarer