den här veckan har vi varit nyttiga, i alla fall i matväg:) tänkte ge er lite tips på hur man överlever på kyckling i nästan en hel vecka:)
vi har levt på kyckling senaste veckan med start i lördags. så snart kommer vi kanske se ut som 2 kycklingar:)
vi åt faktiskt färsk lax i fredags med egen klyftpotatis. så kycklingveckan började i lördags.
i lördags gjorde vi kycklingburgare
söndags & måndag lunch: kycklingsoppa (så god som den var nu har den aldrig varit.) ta lite bröd till för att få i dig lite kolhydrater.
tisdag: stekt kyckling med rotfrukter och sås gjord på gräddfil och sötsur sås
onsdag: kyckling i ugn med supergod bulgur och samma sås från dagen innan.
Gör grönsaksbulgurn så här: 4 personer. koka bulgurn enligt anvisningarna, släng med grönsajsbuljong i koket. grovriv 2 morötter och skiva purjolök. stek detta i olja. när bulgurn är färdig blandar du i grönsakerna och en påse bladsepnat. servera till fisk, kyckling eller vad du vill. skitgott och nyttigt.
bulgurreceptet fick vi från middagsfrid när de levererade maten. och här kan ni se hur det såg ut. om ni anger koden glitzy när ni anmäler er matpåsarna får ni en jättefin kniv. mer om det sen
Nu är kycklingen slut så vad vi ska äta i morgon vet jag inte:)
Här hemma äter vi oxå kyckling i stort sett varje dag. Kyckling är gott och kan dessutom varieras i det oändliga.
By the way så älskar jag kyckling soppa så jag ska nog testa din o se om den slår min 😉
men ge mig ditt recept:)
Det DÄR är mat i min smak. Så gott…LOVE IT!
Älskar kycklingsoppa!! Tack för dessa tips, är väldigt dålig på att äta kyckling och än mer variera det!
Variationen på kyckling är oändlig, och det är verkligen gott och en bra proteinkälla.