Charlotte "glitzy" Josefsson

kycklingsoppa

Jag har aldrig varit så motiverad till att träna & äta bra som jag är nu. På hösten altså. Jag har testat ännu ett recept som jag har gjort lite småändringar i för att få ned fettmängden & kalorimängden. Jag åt en halv baugett till för att få i mig lite kolhydrater.

2 Kyckling fileer (jag tog 3, protein vill man ju gärna få lite mer av)
1 Äpple
1 Gul lök
Margarin (stekte i rapsolja istället)
1 msk Orientalisk curry (tog en halm msk, gillar inte för stark currysmak)
1 krm Svartpeppar
2 Burkar krossade tomater 800 g
1 dl Vatten
2 1/2 dl Matlagningsgrädde 15% (jag körde på Mildas 4% matgrädde gjord på vegetabiliska oljor & mjölk + att den är väldigt krämig.)
2 Grönsaksbulljong (tärning)
1 krm Strösocker (jag använde inget socker)
1/2 tsk Salt
1/2 dl hackad Persilja

GÖR SÅ HÄR:

Strimla kycklingen. Kärna ur och riv äpplet. Skala och hacka löken. Fräs allt i margarinet+curry i en gryta. Rör i peppar, tomater, grädde och bulljongtärningen. Låt soppan koka i några minuter. Smaksätt med socker o salt. Strö över persiljan.
Den är mycket god (stark)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jessica

    Det här blev jag sugen på att testa! Men vad är "orientalisk curry"? Är det en färdig kryddblanding? Köper man i burk eller på påse?

    Hälsn Jessica

stats