Charlotte "glitzy" Josefsson

Kycklingwok med potatis


400 g kycklingfilé (eller -bröstfilé)
400 g potatis 
2 morötter 
2 färska lökar
2 vitlöksklyftor
150 g bönor och/eller sockerärter
1/2-1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
rapsolja 
1 tsk salt 
1 msk färsk riven ingefära 

SERVERA TILL
japansk soja och matyoghurt 
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Skär kycklingen i strimlor. Skrapa och skiva potatis och morötter.
3. Skiva löken. Skala och hacka vitlöken. Dela bönor och sockerärter. Kärna ur och hacka chilin.
4. Stek potatis och morötter i olja i en stor stekpanna eller wok några minuter. Låt det eftersteka på ett bakplåtspapper på en plåt i ugnen i ca 10 minuter.
5. Stek kycklingen i olja i stekpannan. Krydda med salt och ta upp det.
6. Stek lök, vitlök, chili, bönor och/eller sockerärter i olja i stekpannan. Rör i kyckling, potatis, morötter och ingefära. Servera gärna med soja och en klick matyoghurt.

FÖR ALLA? Gluten- och äggfri. Gör mjölkfri: byt matyoghurten mot mjölkfritt alternativ.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats