Charlotte "glitzy" Josefsson

Lammracks med klyftpotatis av bakpotatis och någon slags rödvinssky:)

Först marineras lammracksen i minst 2 timmar.
Marinad:
FInhacka en halv kruka rosmarin
Riv skalet från 1 citron
Pressa i 1-2 vitlöksklyftor
Häll i olivolja så det räcker till allt kött.
Salta och peppra

Blanda ihop allt och marinera racksen.

Värm ugnen till 170 grader och salta och bryn dom i mycket smör. Lägg dom sedan i en ugnsform och häll i en del av smöret i formen.


Stick in en temp och sätt den på 58 grader för prefekt rosa kött. När det piper tar du ut det och låter det vila i folie ca 5-10 min.

Till detta klyftade jag bakpotatis och hällde över olivolja och salt och lite peppar och in i ugnen innan lammet på ca 220 grader. När det var ca 10 min kvar på potatisen sänkte jag till lammets temp 170 grader och lät dom vara i ugnen ihop med lammet.

Tänkte göra någon slags rödvinssås/reduktion men hade inget rödvin hemma. Så jag gjorde så här. Använde samma stekpanna som jag brynte lammet i. Hällde på vatten, kalvfond, rödvinsvinäger, socker, soja, salt och peppar. Smakade mig fram tills jag var nöjd med smaken. Blev riktigt gott.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats