Charlotte "glitzy" Josefsson

Lax carbonara

Ni får verkligen ursäkta mina matbilder men om jag ska ta fram systemkameran, fånga rätt ljus och styla maten. Ja då kommer inte många recept publiceras nu för tiden.  Tiden finns inte. Vill ni se en fin bild på maträtten kan ni klicka här

Hur som helst så blev maten väääldigt god och väldigt onyttig så inget vardagsrecept egentligen. Inte i vår familj i alla fall. Vi undviker pasta och grädde ihop så mycket det bara går 🙂 men man måste ju mata celluliterna ibland.

Receptet är kopierat från Ica. Mer salt om ni frågar mig 🙂

 

4 port spaghetti

150 g salladsärtor

350 g ugnsbakad lax (se länk)

3 äggulor

1 dl finriven parmesanost (+ extra till servering)

1 dl vispgrädde eller crème fraiche

1 riven vitlöksklyfta

1/2 msk finrivet citronskal

2 msk hackad dill

1/2 tsk salt

2 krm svartpeppar

2 dl frysta tinade ärter

 

Gör så här:

Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar 1 dl av kokvattnet (för 4 port).
In med laxen i ugnen. Strimla salladsärtorna. Bryt färdiga laxen i bitar.
Vispa ihop äggulor, parmesan, grädde eller crème fraiche, vitlök, citronskal, dill, salt och peppar. Blanda med spaghettin och kokvattnet, värm till en krämig carbonana.
Vänd ner salladsärtor, ärter och lax. Toppa med lite riven parmesan.

 

Ät, njut och tänk inte på kalorierna

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats