Charlotte "glitzy" Josefsson

Lime- och ingefärsbakad torsk med grönsaker i röd curry

Testade ett nytt recept idag som jag hittade i någon tjejas blogg för ett tag sen. Det var jättegott och inte alls speciellt onyttigt. Jag som inte ens är speciellt förtjust i curry.

600gram torskfilé

2msk riven ingefära

1 lime

1 vitlöksklyfta

1msk rapsolja

1msk röd curry pasta

500 gram djupfrysta wokgrönsaker

1 burk lätt kokosmjölk

1 grönsaksbuljongtärning

Salt & Peppar

1 Sätt ugnen på 150 grader

2 Blanda ingefära och saften från en halv lime

3 Skär torsken i 4 lika stora portioner. Lägg dem i en ugnsäker form och krydda med salt & peppar.

Pensla ingefärsblandningen på fisken och sätt in i ugnen ca 15min.

4 Skala och hacka vitlöken. Fräs den i rapsolja, tillsätt currypasta, wokgrönsaker,kokosmjölk, och grönsaksbuljongtärning. Koka upp grönsaksgrytan och smaksätt med salt och peppar och saften från en halv lime.

5 Servera torsken med grönsaks curryn och ris.

Jag köpte färska wookgrönsaker istället för frysta och fisken fick vara inne 30 min innan den var klar.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Nemi

    Blev jättesugen på o testa så fort jag såg receptet…och nu ska jag snart sätta igång.
    Spännande..men det kan ju inte bli annat än underbart gott!!!
    Keep the recipes coming!!! =)

stats