Header Image

Charlotte "glitzy" Josefsson

Hej och välkommen till mitt nya hem på Vimedbarn.se!

Profile Avatar

Lime- och ingefärsbakad torsk med grönsaker i röd curry

Publicerad,

Testade ett nytt recept idag som jag hittade i någon tjejas blogg för ett tag sen. Det var jättegott och inte alls speciellt onyttigt. Jag som inte ens är speciellt förtjust i curry.

600gram torskfilé

2msk riven ingefära

1 lime

1 vitlöksklyfta

1msk rapsolja

1msk röd curry pasta

500 gram djupfrysta wokgrönsaker

1 burk lätt kokosmjölk

1 grönsaksbuljongtärning

Salt & Peppar

1 Sätt ugnen på 150 grader

2 Blanda ingefära och saften från en halv lime

3 Skär torsken i 4 lika stora portioner. Lägg dem i en ugnsäker form och krydda med salt & peppar.

Pensla ingefärsblandningen på fisken och sätt in i ugnen ca 15min.

4 Skala och hacka vitlöken. Fräs den i rapsolja, tillsätt currypasta, wokgrönsaker,kokosmjölk, och grönsaksbuljongtärning. Koka upp grönsaksgrytan och smaksätt med salt och peppar och saften från en halv lime.

5 Servera torsken med grönsaks curryn och ris.

Jag köpte färska wookgrönsaker istället för frysta och fisken fick vara inne 30 min innan den var klar.

7 Kommentarer

  1. Ã…h måste provas!! Mer fisk i vardagen, för det är så gott och nyttigt men tyvärr kan jag för få bra fiskrecept! Tack!

  2. ojvad gott det ser ut 🙂

  3. Ja jag får säga att det var riktigt gott!

  4. johan: du har redan hunnit testa det?

  5. Blev jättesugen på o testa så fort jag såg receptet…och nu ska jag snart sätta igång.
    Spännande..men det kan ju inte bli annat än underbart gott!!!
    Keep the recipes coming!!! =)

  6. Det såg riktigt gott ut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *