Jag är inte som de andra träningsbloggarna som lägger ut proteinfluff, proteinpannkakor, tårta gjord på bara nyttiga saker:) Men nästa vecka kommer faktiskt maten se lite annorlunda ut och den kommer jag dela med mig av.
Pajskal
4 dl vetemjöl
1.5 dl florsocker
0.5 dl majsstärkelse
0.5 tsk salt
165 g smör
Citronfyllning 4 st ägg + 1 äggula
3 dl strösocker
0.5 dl vetemjöl
1 msk rivet citronskal
1.5 dl färskpressad citronsaft
0.75 dl mjölk
En nypa salt
Maräng
3 äggvitor
1,2 dl socker
1. Pajskal
I en matberedare, blanda de torra ingredienserna till botten. Tillsätt kallt smör och pulsera tills smöret har ärtstorlek.
2. Tryck degen i 20x20cm rektangulär form. Tryck upp degen mot kanterna och platta till botten. Ställ i kylen i 30 minuter. Eller gör som jag, körde i en rund springform.
3. Sätt ugnen på 175 grader. Grädda botten i ca 20 min tills den precis fått färg.
4. Citronfyllning
Rör samman ägg, socker och mjöl i en skål. Tillsätt rivet citronskal, -saft, mjölk och salt.
5. Dra ner temperaturen på ugnen till 160 grader. Rör i citronfyllningen så att allt är välblandat, vispa inte då det kan bli små luftbubblor som bildas. Häll i det förbakade pajskalet.
6. Grädda din citronpaj i ca 20-30 min tills fyllningen precis ”stannat”. Låt svalna i minst 30 minuter.
7. Vispa äggvitorna hårda, blanda i en matsked socker åt gången och vispa så att sockret försvinner. Vispa så det blir en glansig smet och häll ut över pajen. Sätt in den högt upp i ugnen på grill tills ytan fått en fin färg
Föredrar dock dessa cupcakes. Jag är inte 100% förtjust i botten på den här pajen.
Herregud vad gott det ser ut:):)
Smarr deluxe! Kombinationen citron och maräng är himla fin…ska försöka mig på att baka den här någon dag 🙂 Förresten, din nya header är ju bara döläcker – du är riktigt fräsch på bilden! Trevlig fredag! /Cissi
JA det e en bra kombo. Annars rekomenderar jag cupcaksen som jag länkar till i slutet….Tack för headern:)