Header Image

Charlotte "glitzy" Josefsson

Hej och välkommen till mitt nya hem på Vimedbarn.se!

Profile Avatar

midsommartårta

Publicerad,

Jag ångrade mig och gick på semester igår istället så idag har jag bakat och städat.
Jag har bakat en midsommartårta som står i kylen och väntar på att ätas upp. Jag tror det kommer smaka riktigt ljuvligt så testa ni med.

Ingredienser
Portioner: 12-14

110 g smör
2 1/4 dl socker
1 msk sirap
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
2 dubbeldaim (à 56 g)
smör + ströbröd till formen

Fyllning
5 gelatinblad
1/2 + 1 liter jordgubbar
3 äggulor
2 dl florsocker
6 dl vispgrädde
 

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C. Vispa smör, socker och sirap pösigt. Rör ner äggen.
2. Blanda vetemjöl, salt, vaniljsocker och kakao. Hacka daimen grovt. Tillsätt mjölblandningen och daimen i smeten. Bre ut smeten i en smord, bröad springform, ca 24 cm i diameter.
3. Grädda i ca 20 minuter. Låt svalna.
4. Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten.
5. Mixa 1/2 liter jordgubbar i matberedare/stavmixer till en slät puré.
6. Vispa äggulor och florsocker luftigt. Vispa grädden till lös konsistens.
7. Värm 1/2 dl av jordgubbspurén i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och tillsätt i kastrullen. Låt det smälta på svag värme. Rör ner gelatinblandningen i resten av purén.
8. Blanda försiktigt ner äggsmeten i purén och sedan grädden till en slät smet. Häll smeten över bottnen. Ställ minst 4 timmar i kylskåp eller i frysen. Tina 4 timmar i rumstemperatur vid serveringen.
9. Toppa tårtan med 1 liter rensade jordgubbar.

7 Kommentarer

  1. detta får bli min midsommartårta oxå 🙂

  2. Tagen från allt om mat ser jag =)

  3. anonym: nej från ica buffé

  4. Ã…h sem, skööönt 🙂

    Hur länge får du vara ledig då.

    Ha en bra midsommar!!

  5. p: till mitten av augusti 😉

  6. måste fråga, hoppas du svarar, men ska det verkligen va 2 dl florsocker??? låter enormt mkt, typ hela paketet!haha 😉

  7. anonym: ja det stämmer 🙂 2 dl

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *