Här kommer receptet på en poke bowl på min mammas begäran. Vi bjöd på denna när vi sågs sist och nu vill hon göra den själv. Exakt denna bowl blev vi bjudna på i somras och den är toppen. Finns ju en miljon kombinationer av dessa bowls men denna är värd att testa
Ca 4-5 personer
Bowlen innehåller:
250 g Salmalax
Tunna glasnudlar för 4 personer – Tillaga och spola i kallt vatten och ställ åt sidan
Avokado 2 st – tärna upp eller gör en fin avokadoblomma och lägg i mitten (googla)
Böngroddar 1 förpackning
Gurka – tärna lagom med gurka
Mango – brukar köpa färsk och tärna upp
Edamebönor (hela som jag ploppar ur) – bara hittat frysta här i stan på ICA
Ingefära på burk, ni vet ingefära som man får till sushi
Picklad rödlök (köper ofta färdig)
Sesamaioli – se recept nedan
Koriander och lite sesamfrön att toppa med
Marinad till 250 g lax som tärnas upp – lägg i laxen i marinaden någon timme eller två
2 msk ljus soja
4 tsk strösocker
2 krm wasabi eller mer om du önskar mer sting
1 msk sesamolja
1 lime, pressad saft
2 salladslökar tunt skivade
1/3 röd chilifrukt. Urkärnad och fint hackad
2 tsk rostade sesamfrön
Sesamaioli:
Gör först en sats majonäs enligt nedan eller köp färdig och blanda i:
2 tsk sesamolja
1 msk rostade vita sesamfrön
1 msk rostad svarta sesamfrön
1 msk ljus soja
Recept majo:
1 rumstempererad äggula
2-21/2 dl neutral rapsolja
1 tsk risvinäger
Om ni inte vet hur man gör majo, googla 🙂
Servera gärna med koriander, strö över lite sesamfrön och extra ingefära och wasabi.
Senaste kommentarer