Testade ett nytt recept i förrgår. inte alls dumt och dessutom kalorisnålt. Byt ut tonfisken mot räkor eller kräftstjärtar och pressa lite citron över. Sen vore det nog gott att ha i lite lök. Jag hade även i mycket mer buljong än vad det stod. säkert 4-5 dl mer
Ingredienser
- 3 dl avorioris
- 7 dl grönsaksbuljong
- 1 paprika
- 2 dl gröna ärter (djupfrysta)
- 6 soltorkade tomater
- 2 burkar tonfisk i vatten
- 1/2 dl riven parmesanost
Gör så här
1. Koka avorioriset i en panna eller kastrull i hälften av buljongen ca 10 minuter.
2. Skölj, ansa och strimla paprikan. Dela tomaterna i bitar.
3. Späd med resten av buljongen och koka ytterligare ca 5 minuter.
4. Lägg i paprikan, ärtor och tomater fortsätt att koka ca 5 minuter.
5. Låt tonfisken rinna av. Dela den i bitar och blanda ner den i riset.
6. Strö över osten.
7. Servera med bröd.
Senaste kommentarer