Rosmarinfoccaia
Bild snodd från google
Bakade rosmarinfoccaia i lördags och det visade sig att Leilas recept var väldigt bra:) Fler varianter här>>
Grundrecept focaccia 25 g (1/2 pkt) färsk jäst
3 dl ljummet vatten
0.5 dl god olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7 dl vetemjöl special
Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning
Focaccia med körsbärstomater och basilika 1 sats focacciadeg (se grundrecept)
1 st ranka röda körsbärstomater på kvist
1 ask gula cocktailtomater
1 kruka färsk basilika
Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning
Rosmarinfocaccia 1 sats focacciadeg (se grundrecept)
4 kvistar färsk rosmarin
Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning
Gör så här
1. Focaccia, grundrecept
Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke.
2. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.
3. Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 35 minuter.
4. Sätt ugnen på 220 grader, varmluft.
5. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar, knåda den lite och lägg på två oljade plåtar med lite flingsalt i botten.
6. Platta ut degarna tills de är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.
7. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt.
8. Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter.
Rosmarinfocaccia
Baka ut degen och jäs den på en plåt enligt grundreceptet. Krossa hela kvistar med rosmarin i mortel. Tillsätt lite olivolja och gnugga rund rosmarin och olja i morteln. Sätt fingrarna i degen så att det en formas massa hål, ringla över rosmarinoljan och strö över flingsalt.
Herre min tid så gott =) måste testas !!! Det borde funka att göra på glutenfria grejer va?
Oj, jag antar det? Det är så jävla gott det där brödet
Mmm ALLT som Charlotte gör måste testas!!!!
OMFG! 🙂
Så klart. Jag är grym i köket
Yaaaaj!
Det verkar som att du är det hehe.
Jag som trodde att du mest hängde vid korvkiosken… mosbricka, räksallad och pucko! 😉
Får nog sladda förbi till sommaren och få bjudmat höhö 😉
Hänger där ibland faktiskt…Men brukar satsa på en viltkorv med picklad lök….
ja sladda på med röda faran
Ska försöka göra det på göutenfria grejer 🙂