Vi var lite sötsugna så vi testade att baka en lite nyttigare kladdkaka. Den smakar helt ok med lite lightglass till. Inte som en riktigt kladdkaka, men den duger gott en kväll som denna.
1 dl | strösocker |
1 dl | ljus sirap |
1 tsk | vaniljsocker |
2 st | ägg |
4 msk | kakao |
1 krm | salt |
1 dl | kesella, 1 % |
1 dl | vetemjöl |
Till formen | |
1 tsk | margarin, eller smör till formen |
till garnering | |
1 msk | florsocker |
Tillagning
1. Smörj och mjöla en rund form med löstagbar kant, sätt ugnen på 175 grader
2. Rör ihop socker, sirap, ägg, kakao och salt, tillsätt sedan kesella och mjöl och rör ihop till en jämn smet.
3. Fördela smeten i formen och grädda i 25 minuter.
4. Pudra över lite florsocker och servera kakan med glass och färska bär
Näringsvärde per portion:
Energi 183
Kolhydrater 34
Protein 5
Fett 3
Låter gott. Dock kan strösocker bytas ut mot rörsocker och man kan använda dinkelmjöl istället för vetemjöl. Sirapen skulle jag nog skippa och hellre öka sockermängden något.
mumsigt värre:)
Ser gott ut, bra med sådana här recept, eftersom jag är en sockerknarkare som behöver bli av med begäret. Måste genast dra ut receptet. Må så gott och tack tack för receptet.