Har precis slängt ihop en smörgåstårta. Vi får lite besök om en stund. Det är godare att göra den dagen innan men nu hanns det inte med.
I dag tog jag vanlig formfranska som jag skar av kanterna på. Jag har tre lager med formfranska. Totalt 36 skivor.
Röra till lager ett:
2-3 stora msk majonäs
1 pkt bredbar leverpastej
5 – 6 stora msk bostongurka
ca 2-3 dl vispad grädde
Blanda ihop allt och bred ut
Röra lager 2:
ca 500 g mimosasallad
2-3 msk majonäs
ca 2-3 dl vispad grädde
Blanda ihop allt och bred ut
Lägg på sista lagret med brödskivor. Bred ut vispad grädde över tårtan. Lägg salladsblad på toppen och gurkskivor på sidorna. Garnera med det du tycker är gott. Jag skulle ha räkor och rom på igentligen med jag hann inte skala dom tyvärr. Receptet ovan är på ett ungefär. Jag kör på känn.
usch jag hatar leverpastej, annars lät receptet riktigt gott!
Mums, älskar smörgåstårta! 😀 Såna med skinka och medwurst på då, inte såna med fisk :S
Gud så gott! hoppas den smakar bra. ha en trevlig kväll
FETT GOD VAR DEN! ångrade att jag
inet tog lite rester 😛
Ã…hh vad gott med smörgåstårta dååå
anna: det är i sten från vedum, tror den kostade typ 30 000
Hej!Vilken snygg bänkskiva i köket! Jag håller på och funderar över hur jag ska göra när vi renoverar i köket. Skulle jättegärna få reda på vad det är för material, var du köpt den o vad det kostar?
oj, va ambitiöst att göra en sån själv. imponerad. ; ) den ser riktitgt god ut, tycker inte om smörgåstårta värst mkt men din skulle jag kunna äta o troligen gilla. : )
åh jag älskar smörgåstårta, att göra tårtan själv är det godaste om man har ett bra recept! Vi brukar köra med skagen och lax fast ditt recept ska jag nog testa.
Den såg riktigt god ut! 😀
Gott! Ska själv baka smörgåstårta inför ett släktkalas på lördag. Gör nästan samma som du, men tar tartex istället för leverpastej (smakar liknande men är vegetariskt), sen hackad rökt skinka på mimosan. Mums!