Charlotte "glitzy" Josefsson

Smörgåstårta


Har precis slängt ihop en smörgåstårta. Vi får lite besök om en stund. Det är godare att göra den dagen innan men nu hanns det inte med.

I dag tog jag vanlig formfranska som jag skar av kanterna på. Jag har tre lager med formfranska. Totalt 36 skivor.
Röra till lager ett:
2-3 stora msk majonäs
1 pkt bredbar leverpastej
5 – 6 stora msk bostongurka
ca 2-3 dl vispad grädde
Blanda ihop allt och bred ut

Röra lager 2:
ca 500 g mimosasallad
2-3 msk majonäs
ca 2-3 dl vispad grädde
Blanda ihop allt och bred ut

Lägg på sista lagret med brödskivor. Bred ut vispad grädde över tårtan. Lägg salladsblad på toppen och gurkskivor på sidorna. Garnera med det du tycker är gott. Jag skulle ha räkor och rom på igentligen med jag hann inte skala dom tyvärr. Receptet ovan är på ett ungefär. Jag kör på känn.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    Hej!Vilken snygg bänkskiva i köket! Jag håller på och funderar över hur jag ska göra när vi renoverar i köket. Skulle jättegärna få reda på vad det är för material, var du köpt den o vad det kostar?

  2. Nelly

    oj, va ambitiöst att göra en sån själv. imponerad. ; ) den ser riktitgt god ut, tycker inte om smörgåstårta värst mkt men din skulle jag kunna äta o troligen gilla. : )

  3. eRIKA

    åh jag älskar smörgåstårta, att göra tårtan själv är det godaste om man har ett bra recept! Vi brukar köra med skagen och lax fast ditt recept ska jag nog testa.

  4. donnasandra

    Gott! Ska själv baka smörgåstårta inför ett släktkalas på lördag. Gör nästan samma som du, men tar tartex istället för leverpastej (smakar liknande men är vegetariskt), sen hackad rökt skinka på mimosan. Mums!

stats