Charlotte "glitzy" Josefsson

Snabbgravad stekt lax med smörstekt spenat

IMG_5859

Vi ska fokusera mer på fisk här hemma och det kött vi kommer äta kommer jag köpa från en lokal bonde där djuren har det bra. Dyrt? Ja lite men jag kan äta med gott samvete.

4 pers
600 g FÄRSK laxfilé – skinn- och benfri
3 msk strösocker
1 1/2 msk flingsalt
smör till pannan

Smörstekt spenat:
1 påse pinjenötter 75 g
400 g bladspenat
3 salladslökar
2 vitlöksklyftor
smör till pannan
flingsalt och nymald svartpeppar

Kall sås:
2 dl creme fraiche
1 tsk dijonsenap
2 tsk flytande honung
1 dl finklippt gräslök

Koka potatis.

Skär laxen i 4 bitar – skölk och torka av. Blanda socker och salt och stö över fisken på bägge sidor. Låt grava i ca 15 min.

Blanda ihop såsen och ställ kallt

Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.

Skölj och torka spenaten. Strimla salladslökarna och hacka vitlökarna. Hetta upp en panna med smör i och stek löken mjuk. Lägg i spenaten och vänd runt den i pannan tills den är klar. Strö över pinjenötterna.

Hetta upp nytt smö och stek laxen drygt 2 min på varje sida. Den ska fortfarande ha en rå kärna, då är den perfekt.

Servera med spenaten och om ni vill potatis. Helst färskpotatis.

Mmmmmmmmmmmmm

20130309-160051.jpg

Till dessert åt vi denna. Den var god. Vi hade dock hallon till.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jojje

    Värst vad du är duktig i köket då! 😉

    Inget mer Meatrix-kött för dig då? hehehe

    Lägg in i din spotify: Lana Del Rey …. riktigt soooft…

stats