Charlotte "glitzy" Josefsson

svart oliv = grön oliv


ansiktsmask och bok är en bra kombo

jag vet inte om titeln stämmer in på mig. jag gillar oäkta tuttar och annat som hör till plastiken. men så vitt jag vet skadar det ingen annan och inte mig själv heller.

Men det finns så mycket jag inte kommer äta efter jag har avslutat boken Äkta vara av Mats-Eric Persson.
Jag läste precis om oliver. Jag gillar svarta oliver, de gröna är inte riktigt min melodi. De svarta är ju egentligen ganska smaklösa och trista. Vet ni varför? Det finns nästan inga riktiga svarta oliver, de är gjorda svarta på kemisk väg. Färgen är alltså fejkad med hjälp av färgämnet E 579 som är den kemikalie som konsumenten bör hålla uktik efter.

Först blir oliver gröna och därefter , om de får sitta kvar på trädet tillräckligt länge, mörka i olika nyanser, Men i fuskbranschen har man inte tid att vänta, utan plockar dom innan de mognat klart. De läggs i ett kemiskt bad för att få "rätt" färg.

Det kan även hända att gröna oliver är färgade, i så fall med klorofyll (E 140)
Man ska undvika gröna oliver som är urkärnade, de blir lätt sladdriga och för att undvika det tilsätter de stabiliseringsmedel.

Inga mer svarta oliver för mig mina vänner, om de nu inte har blivit så mörka på naturlig väg men det blir svårt att hitta i Sverige.

läs mera här för att få tips på vart man hittar de "bra" oliverna

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. kickan

    visst är det lite trist att läsa hur mycket vi blir lurade egentligen? Tyvärr finns det inte många rena produkter i dagsläget, men den som letar skall finna;) Ett tips, "Den hemlige kocken", av Mats-Eric Nilsson. Där får du lika många wow-stunder!

  2. susanna

    Hej Challe. Det finns det visst, däremot så är eldorados svarta urkärnande, eller de flesta svarta utan kärnor fejk. Nu får du ta och läsa på lite fröken! =)

stats