Charlotte "glitzy" Josefsson

Tävla med Oatly och vinn presentkort från Cervera

I hop med Oatly anordnar jag en tävling som pågår till nästa tisdag 26/7 kl 18.00

Vilket är ditt bästa mjölkfria recept?

Skicka in ditt bästa mjölkfria recept och bifoga gärna en bild. Du kan tävla på två sätt:
– Lägg upp ditt recept tillsammans med bild i din egen blogg och länka sedan till din blogg i kommentarsfältet
ELLER
– Lägg in receptet i bloggens kommentarsfält
Glöm inte att fylla i din e-postadress så vi kan ta kontakt med dig!

Vinnaren får ett presentkort från Cervera värt 500 kronor tillsammans med värdecheckar från Oatly värda 300 kronor. Andra och tredjepriset är värdecheckar från Oatly värda 500 kronor.

LYCKA TILL

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mikaela

    Hejsan, undrar bara när du kommer publicera vinnarna? Förstår om du har fullt upp och mycket att göra men det skulle vara väldigt uppskattat om du skulle sätta datum när det publiceras så att vi som deltog kan få veta.

    Tack och bock!

  2. Johannes

    Hej! Jag undrar bara vilka som vann eller när vinnarna presenteras? 😀 Hoppas en vinnare blir jag för jag älskar Oatlys produkter, men vinner typ aldrig något 🙁

    Kram//Johannes

  3. Roger Nilsson

    Champinioncreeeps
    Pannkakor:
    10 stycken

    2 dl vetemjöl
    1/2 dl majsstärkelse (Maizena)
    1 tsk socker
    1 krm salt
    4 dl vatten eller Ramlösa
    2 ägg
    1 msk olja
    Till stekning:
    mjölkfritt margarin eller olja

    Gör så här:

    Blanda vetemjöl, majsstärkelse, socker och salt. Tillsätt vatten eller mineralvatten under omrörning.
    Vispa ner äggen i blandningen och tillsätt olja. Vispa tills smeten är slät. Hetta upp stekpannan och stek pannkakorna i mjölkfritt margarin eller olja.

    Champinionstuvning:

    2 små burkar champinjoner
    50g mjölkfritt smör eller margarin
    2 tsk salt
    1 tsk vitpeppar
    3 msk vetemjöl
    2,5 dl Oatly iMat
    Spadet från champinjonerna.

    Stek svampen på svag värme i ca 5 min.
    Pudra över mjölet och rör så att det blandas väl.
    Slå på vätskan och rör så att mjölet löser sig.
    Koka upp under omrörning och låt koka i ca 3 min.
    Smaksätt med salt och vitpeppar.

    Fyll pankakorna med stuvningen och lägg i ugnsfast form.
    Creepesen gratineras sedan i ugn med riven ost på till de får fin färg, serveras med valfri sallad.

  4. Ejvon

    Här kommer mitt mjölkfria favoritrecept, stuvade rotfrukter med kalkon eller rökt skinka. Supergod som lunch en varm dag!

    2 dl rotfrukt(er), frysta blandade
    2 st mandelpotatis
    1 tsk rapsolja
    1 tsk vetemjöl
    1,5 dl Havregrädde, Oatly
    0,5 dl vatten
    1 tsk grönsaksfond
    svartpeppar
    salt
    4 skiva(or) skivat rökt kalkonbröst, eller kokt skinka
    Tillagning

    1. Ta fram rotfrukterna och tina dessa.

    2. Skala potatisarna och skär i tärningar.

    3. Hetta upp rapsoljan och vispa i mjölet. Tillsätt grädden, vatten och grönsaksfond.

    4. Lägg i potatisen, rotfrukterna och krydda en aning med salt och peppar.

    5. Låt koka ca 10 minuter, då rotfrukterna är mjuka är det klart. Späd med lite mer vatten om stuvningen blir för tjock. Servera med kalkonskivor skurna i små bitar.

    Smaklig måltid!

  5. Jessica

    Potatisgnocchi med underbar skinksås

    500 g potatisgnocchi (köpta eller hemgjorda)
    250 g champinjoner
    1 hackad gul lök
    3 klyftor pressad vitlök
    1 msk mjölkfritt smör eller mjölkfritt margarin
    400 g skinka
    200 g sockerärter
    2 1/2 dl havregrädde
    3 tomater
    Salt och peppar

    Koka gnocchin enligt anvisningen på förpackningen. Skär champinjonerna i halvor och stek dem i matfettet. Ta upp dem. Stek löken och vitlöken. Rör ner skinkan och stek lite till. Blanda champinjoner, sockerärter och havregrädde med skinkröran och låt allt koka ett par minuter. Rör ner gnocchin. Skär tomaterna i bitar och blanda ner dem. Krydda efter smak.

  6. pilla

    I sommarens tecken säger jag bärpaj med vaniljsas gjord pa Oatley.

    Du behöver och mixar:
    1 form
    Bär (hallon, jordgubbar, blabär, rabarber)
    Havregryn ca 2 dl + lite nötter + lite ra-socker + kanel + smält smör och nagon matsked mjöl som du blandar till en deg. Lägg pa bären och skjuts in i ugnen.

    Servera med marsansas / vaniljsas där oatley utgör basen. Garanterat mjölkfritt men inte smakfritt!

  7. Sara Bengtsson

    Nu på sommaren vill man ha fräsch och nyttig mat! Så vad passar då inte bättre än härliga müslikakor? Dessutom älskar barnen dem, perfekt att ha med sig i picnickorgen!
    Här kommer mitt mjölkfria recept som jag verkligen rekommenderar 🙂
    Müslikakor
    Ingredienser
    250g mjölkfritt smör
    2dl socker
    2dl vetemjöl
    0,8 l müsli
    1,5dl russin
    2tsk bikarbonat
    Följande är till ca 40 kakor

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Lägg alla ingredienser i en bunke och blanda ihop.
    3. Rulla degen till små kulor, stora som enkronor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.
    4. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.

    Servera & njut! Glad sommar!

  8. Lotta

    Tacogratäng

    8 stora potatisar
    4 dl vatten
    1 buljongtärning
    1 gul lök
    1 stor vitlöksklyfta
    400 g blandfärs
    Olivolja att steka i
    ½ burk tacosås (valfri styrka)
    1½ dl vatten
    3 dl Oatly havremjölk
    3 ägg
    ½ tsk salt
    3 tomater
    1 dl riven ost

    Skala och skiva potatisen tunt. Koka upp vatten och buljongtärning. Lägg i potatisen och koka den nästan mjuk. Hacka lök och vitlök. Fräs lökblandningen tillsammans med färsen i olivolja. Tillsätt tacosåsen samt vatten. Koka i 5 min. Koka upp havremjölken i en kastrull. Ta av från värmen och vispa i ägg och salt. Lägg potatisen i en smord eldfast form. Häll över färsblandningen och sist mjölk- och äggblandningen. Lägg skivade tomater och riven ost överst. Gratinera i ugn på 200 grader i ca 25 min.

stats