Charlotte "glitzy" Josefsson

Torskrygg med bacon och parmesancrème

När jag var på Ica förut kunde jag inte motstå den färska torskryggen. Till den gjorde jag parmesanecré, färskpotatis och knaperstekt bacon. Vi har precis ätit och det var mycket gott. Men jag tror nästan jag ska byta ut créme fraichen mot grädde för en rundare smak. Man kan ha en annan fisk som exempelvis gös. ALDRIG fryst fisk, så äckligt.

1. Finhacka 2 schalottenlökar, lägg i kastrull och tillsätt vitt 2 dl vin. Låt vinet koka ihop tills bara ett par matskedar återstår. Tillsätt 2 crème fraiche och 1 dl riven parmesanost. Värm upp så att osten smälter, smaka av med salt och peppar, drag kastrullen från värmen och varmhåll.

2. Strimla bacon och knaperstek i panna. Häll upp det knaperstekta baconet på hushållspapper.

3. Skär fisken i portionsbitar. Tillsätt smör i stekpannan och stek fisken ett par minuter på varje sida, Salta och peppra

4. Servera fisken med ostcréme och bacon, hackad persilja, citronklyfta och nykokt potatis.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats