Header Image

Charlotte "glitzy" Josefsson

Hej och välkommen till mitt nya hem på Vimedbarn.se!

Profile Avatar

Torskrygg med bacon och parmesancrème

Publicerad,

När jag var på Ica förut kunde jag inte motstå den färska torskryggen. Till den gjorde jag parmesanecré, färskpotatis och knaperstekt bacon. Vi har precis ätit och det var mycket gott. Men jag tror nästan jag ska byta ut créme fraichen mot grädde för en rundare smak. Man kan ha en annan fisk som exempelvis gös. ALDRIG fryst fisk, så äckligt.

1. Finhacka 2 schalottenlökar, lägg i kastrull och tillsätt vitt 2 dl vin. Låt vinet koka ihop tills bara ett par matskedar återstår. Tillsätt 2 crème fraiche och 1 dl riven parmesanost. Värm upp så att osten smälter, smaka av med salt och peppar, drag kastrullen från värmen och varmhåll.

2. Strimla bacon och knaperstek i panna. Häll upp det knaperstekta baconet på hushållspapper.

3. Skär fisken i portionsbitar. Tillsätt smör i stekpannan och stek fisken ett par minuter på varje sida, Salta och peppra

4. Servera fisken med ostcréme och bacon, hackad persilja, citronklyfta och nykokt potatis.

3 Kommentarer

  1. Gott!
    Potatis är riktigt gott till

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *