Jag försöker laga kalorsnåla middagar och lunch för den delen också. Det här slängde jag ihop i onsdags kväll. Jag älskar verkligen färsk fisk så det fick bli torskrygg denna gång.
En portion innehåller ca 300 kcal. Det bästa är att den mättar rejält.
2 portioner
300 gram |
150 gram |
0,5Â klyfta(or)Â |
0,5 dl |
1 st |
0,5 tsk |
75 gram |
100 gram |
75 gram |
1 msk |
0,5 st |
1,5 msk |
3Â kvist(ar)Â |
Tillagning1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Lägg torsken i en ugnsfast form salta och peppra och ställ in ugnen med en termometer. Tag ur när kärntemperaturen uppnått 54 grader. 3. Strimla vitkålen och moroten fint, finhacka vitlöken och koka in i 8 minuter med grädden och buljongen. Smaka av med salt och peppar. 4. Dela cocktailtomaterna, finhacka löken, rensa och ev. dela kantarellerna och stek allesammans i panna med smöret. Häll i vinet och till sist räkorna och timjan, salta och peppra. 5. Lägg upp kålblandningen på en tallrik eller serveringsfat, lägg sedan fisken ovanpå. Servera svampen på toppen av fisken tillsammans med lite sky. |
Ohhh tack för bra tips 🙂