Charlotte "glitzy" Josefsson

vit chokladglass med färska jordgubbar

Vi bjöd på middag i fredags och till efterrätt gjorde jag denna supergoda glass som jag hittade på recept.nu

250 g vit choklad
4 4 st ägg
2 2 msk strösocker
1 1 dl vispgrädde
3 3 dl tjock grekisk yoghurt
1 1 dl skalade pistagenötter (osaltade och rostade i ugn)
1 1 l färska jordgubbar till servering

Gör så här

1. Smält chokladen i vattenbad.
2.
Separera äggulor från vitor (utan att det kommer någon äggula i vitorna).
3.
Vispa äggulor och strösocker vitt och fluffigt.
4.
Vispa grädden fluffig och vänd samman med yoghurten.
5.
Vispa äggvitor till ett vitt skum i en torr och ren bunke.
6.
Rör ihop äggulorna med den smälta chokladen, vänd ihop med gräddyoghurten och vänd sist i de uppvispade vitorna.
7.
Fyll glasssmeten i en valfri skål eller form och frys i 3-4 timmar så att den är halvfryst.
8.
Skopa upp med glasskopa i glas eller servera glassen direkt ur formen med skivade jordgubbar och hackade pistagenötter.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats