i månadens buffé från ica har jag testat 2 recept
det första är
Enkel fisk- och skaldjursgryta
Ingredienser
Portioner: 4
400 g skinn- och benfri fiskfilé, t ex gös eller lax (jag hade torsfiléer)
ca 300 g delikatesspotatis
3 msk konc. hummerfond
2 dl crème fraiche
200 g frysta tinade sugarsnaps (jag hade färska)
ca 100 g kräftstjärtar eller skalade räkor (jag hade kräftstjärtar)
1/2 dl hackad dill + vippor till garnering
1 citronÂ
1. Skala potatisen och koka den mjuk under lock i 3 dl vatten. Ta upp potatisarna, men spara kokvattnet i kastrullen.
2. Häll i hummerfond och crème fraiche i potatisvattnet.
3. Skär fisken i ca 3 cm stora bitar. Låt sjuda i såsen under lock 5–6
minuter tills fisken är klar. Blanda ner sugarsnaps, kräftstjärtar eller
räkor. Tillsätt den kokta potatisen. Låt alltsammans bli varmt.
4. Tillsätt hackad dill och 1 krm pepparmix. Garnera med dillvippor. Servera grytan med bröd och citronklyftor.
DETTA VAR SKITGOTT TYCKER JAG OCH INTE HELLER SÃ… ONYTTIGT!
Cannelloni med spenat, svamp och ricotta
Ingredienser
Portioner: 4-6
300 g färska lasagneplattor (ca 12 st)
2 msk riven parmesanostÂ
smör, olivolja
salt och nymalen svartpeppar
Ostsås
2 msk vetemjölÂ
1 tsk senapspulver
1 krm kajennpeppar
3 dl mjölk (3%)
2 dl finriven cheddarost
2 msk riven parmesanostÂ
2 dl grädde eller crème fraiche
Fyllning:
400 g fryst, tinad bladspenat
2 krm riven muskotnötÂ
500 g svamp, gärna portabella
2 askar ricottaost (500 g)
2 msk riven parmesanostÂ
1. Sätt ugnen på 225?C.
2. Ostsås: Smält 2 msk smör i en kastrull. Rör ner mjöl, senapspulver och kajennpeppar. Vispa långsamt ner mjölken och rör till en slät blandning.
Låt sjuda ca 5 minuter. Rör då och då.
3. Ta från värmen och blanda ner ostarna. Låt svalna. Rör ner grädde eller crème fraiche. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
4. Fyllning: Smält 1 msk smör i en kastrull. Lägg i spenaten. Krydda med muskot, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Fräs ca 3 minuter tills all vätska kokat in. Häll spenaten i ett durkslag. Låt svalna.
5. Dela ev stor svamp. Skär den i skivor. Fräs svampen i 3 msk olivolja i en stor kastrull tills den är mjuk och ev vätska kokat in, det tar
ca 5 minuter.
6. Krama ut överflödig vätska ur spenaten och blanda med svampen. Rör ner ricotta och parmesanost. Krydda med 3/4 tsk salt och 2 krm peppar.
7. Bre hälften av ostsåsen i en smord ugnssäker form, ca 30 x 40 cm.
8. Klicka 3 msk av fyllningen längs ena kanten på en lasagneplatta, men lämna lite marginal längstut. Rulla ihop och lägg i formen med skarven
nedåt. Upprepa med resten av lasagneplattorna.
9. Bre resterande ostsås ovanpå rullarna så att de täcks. Strö över parmesanost.
10. Tillaga i ugnen ca 20 minuter, tills ytan är gyllenbrun. Servera gärna med en grönsallad.
Senaste kommentarer