Nyttigt och supergott. Tänk på att inte trycka i dig potatis 🙂
Kycklingkalops
Ingredienser
Portioner: 4
500 g kycklingfilé
2 morötterÂ
1 purjolökÂ
1 msk smör
3 dl vatten + 1 hönsbuljongtärning
1/2 tsk krossad kryddpeppar
2 smulade lagerbladÂ
1 tsk kinesisk soja
1/2 msk vetemjöl
ev salt, peppar
Â
Gör så här
1. Skär kycklingen i stora bitar. Skala morötterna. Skär morötter och purjolök i strimlor.
2. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta.
3. Tillsätt vatten, buljongtärning, kryddpeppar, lagerblad och soja.
4. Låt grytan koka ca 5 minuter.
5. Lägg i morötter och häll i mjölet utrört i lite kallt vatten. Låt grytan koka 3 minuter.
6. Rör i purjolöken och koka ca 2 minuter till. Servera med kokt potatis och kokta rödbetor, färska eller frysta.
Låter gott, ska laga till det idag….:)
Det där måste jag prova 😀
oj oj oj så det där lät gott!! måste testa det då sommaren kommer o jag e ensam hela typ heeeela tiden…
Hanna vet jag nog vem det är. Tack för tipset
Smarrigt. Sluta frestas kvinna!!!
linda: BMI är ingen bra metod, eftersom jag har mer muskelmassa än en ”vanlig” tjej så har jag ett par kg extra som BMI metoden tror är fett. men om jag nu skulle räkna enligt BMI så ligger jag på 20-21.
Min sambo är typ överviktig enligt den metoden och det stämmer inte riktigt.
Det måste jag testa! 🙂 Är nyfiken på ditt BMI om du kan avslöja det? Kan inte riktigt det där med mätning hit o dit nämligen. Trevlig helg
Det lät smarrigt! ^^