Säger man äpple- eller äppelpaj?
Amie la ut detta recept i sin blogg och jag testade. Perfekt till mellis eller som en nyttigare dessert mitt i veckan. Det var gott och enkelt. Jag köpte vaniljkesella och hade till.
Du behöver:
250 gram minikeso
1 dl havregryn
Kanel efter smak
Sötningsmedel/socker efter smak
Ca. 3 äpplen (stod 1 i grundreceptet men gillar man äpplen är det ju bara att ösa på!)
Utförande:
Skala äpplena och skiva dem tunt. Lägg sedan skivorna i en ugnsfast form och strö över lite kanel mellan varven.
Blanda sedan keso, havregryn och ev sötning och kanel i en bunke och strössla äppleskivorna. In i ugnen i ca. 25 min i 200 grader och voilá, du har en underbar efterrätt och ett perfekt återhämtningsmål i samma!
Vanlijsåsen jag hade till igår slängde jag ihop lite på måfå, men den innehöll nog 100 gram kvarg, 1/2 dl  vatten, 20 gram vanilla icecreame kassien från mmsports, lite ekologiskt vaniljpulver och någon puff stevia. Vispade den, lät den stå i kylen medan kakan var i ugnen och vispade sedan upp den igen.
Äppelpaj 🙂
good:)