Charlotte "glitzy" Josefsson

Nyttig äppelpaj

Säger man äpple- eller äppelpaj?
Amie la ut detta recept i sin blogg och jag testade. Perfekt till mellis eller som en nyttigare dessert mitt i veckan.  Det var gott och enkelt. Jag köpte vaniljkesella och hade till.

Amies recept:

Du behöver:
250 gram minikeso
1 dl havregryn
Kanel efter smak
Sötningsmedel/socker efter smak
Ca. 3 äpplen (stod 1 i grundreceptet men gillar man äpplen är det ju bara att ösa på!)

Utförande:
Skala äpplena och skiva dem tunt. Lägg sedan skivorna i en ugnsfast form och strö över lite kanel mellan varven.
Blanda sedan keso, havregryn och ev sötning och kanel i en bunke och strössla äppleskivorna. In i ugnen i ca. 25 min i 200 grader och voilá, du har en underbar efterrätt och ett perfekt återhämtningsmål i samma!

Vanlijsåsen jag hade till igår slängde jag ihop lite på måfå, men den innehöll nog 100 gram kvarg, 1/2 dl  vatten, 20 gram vanilla icecreame kassien från mmsports, lite ekologiskt vaniljpulver och någon puff stevia. Vispade den, lät den stå i kylen medan kakan var i ugnen och vispade sedan upp den igen.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats