1 nätpåse med musslor
400 g färsk laxfilé
1 purjolök
2 msk vetemjöl
6 dl vatten
2 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
4 msk hummerfond
3 st stjärnanis (jag tog två)
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
Rivet skal av 1 citron
200 g skalade räkor (500 g med skal)
1 dl hackad dill
1. Tvätta musslorna noga. Kasta dom som inte öppnar sig när man knackar på dom. Skär laxen i bitar. Skölj och strimla purjon.
2. Vispa ihop mjöl, vatten, vin, grädde, fond, stjärnanis, vitlök, sambal oelek och citronskal i en gryta. Koka upp.
3. Lägg i musslor, fisk och purjolök. Sjud under lock i ca 5 minuter.
4. Blanda räkor och dill och strö ner i soppan. Servera!!
Jag fuskade lite. Jocke äter inte musslor så jag köpte faktiskt frysta från den ”finare frysdisken” och jag blev positivt överraskad. Inte alls dumma faktiskt. Slängde i dom ihop med räkorna så de blev varma.
Senaste kommentarer