Charlotte "glitzy" Josefsson

Grannens fisksoppa

1 nätpåse med musslor
400 g färsk laxfilé
1 purjolök
2 msk vetemjöl
6 dl vatten
2 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
4 msk hummerfond
3 st stjärnanis (jag tog två)
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
Rivet skal av 1 citron
200 g skalade räkor (500 g med skal)
1 dl hackad dill

1. Tvätta musslorna noga. Kasta dom som inte öppnar sig när man knackar på dom. Skär laxen i bitar. Skölj och strimla purjon.
2. Vispa ihop mjöl, vatten, vin, grädde, fond, stjärnanis, vitlök, sambal oelek och citronskal i en gryta. Koka upp.
3. Lägg i musslor, fisk och purjolök. Sjud under lock i ca 5 minuter.
4. Blanda räkor och dill och strö ner i soppan. Servera!!

Jag fuskade lite. Jocke äter inte musslor så jag köpte faktiskt frysta från den ”finare frysdisken” och jag blev positivt överraskad. Inte alls dumma faktiskt. Slängde i dom ihop med räkorna så de blev varma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats