Vad dåliga ni är på att tävla? Två bidrag. Vi kör hela dagen i morgon också. Alltså fredagen den 24:e augusti. Sen dras vinnaren. Kom igen nu:)
Första pris är värdekuponger på 300 kronor hos Alströmers och andra och tredjepris är värdekuponger på 100 kronor. Ni löser in dom i en vanlig mataffär som säljer Alströmer.
Sommar och ledighet står för dörren och förknippas för de flesta med spontanitet och umgänge under en period då vardag och helg flyter in i varandra. Alströmer har gjort det lite lättare att äta gott och hälsosamt med sin Gourmet Potatisgratäng. Gratängen lagas med Oatlys havrebaserade iMat och är den första helt vegetabiliska potatisgratängen. Den är färdig att värma i ugn eller mikro och passar utmärkt till sommarens grillkvällar.
Alströmer vill att varje dag ska vara en fest och undrar därför vad du serverar för tillbehör till din potatisgratäng i sommar, har du tips på en fräsch sallad eller en somrig marinad? För att vara med och tävla ska du berätta om ditt bästa sommarrecept i kommentarerna. Det kan både vara ett färdigt recept och ett tips som gör sommarmaten lite godare.
Lämna ditt recept i kommentarsfältet. Tävlingen avslutas den 15/8
Hej!
Här kommer mitt tips. Till min potatisgratäng hade jag nog gjort grillspett med qournbitar och olika grönsaker. Till grillspetten hade jag gjort 2 olika marinader.
barbecue marinad;
1/2 dl olja, 1 msk vinäger, 2 msk soya, 1 msk senap, 1 msk ketchup och 1 krm svartpeppar
Kinesisk marinad;
1/2 dl soya, 1/2 dk flytande honung, 1 msk chilisås, 1/2 dl vinäger, 2 krossade vitlöksklyftor och salt och svartpeppar.
Sen hade jag nog velat ha en somrig sallad till, med blodgrapefrukt, jordgubbar, galiamelon, plocksallad, fetaost, cashewnötter. Och hällt en dressing över bestående av olivolja, lite socker, flingsalt, svartpeppar och färsk mynta.
Sen skulle jag avslutat allt med grillade persikor och ananas som man kan doppa i smällt vit choklad.
Med en god grillad köttbit och majskolv som är marinerade innan. Till det har jag en sallad bestående av cocktailtomater, rödlök och avokado.
Till detta dricker jag ett gott rödvin med tillhörande vatten
Okej, jag ger det ett försök…
Världens godaste sommar potatis-sallad:
400-500g Färskpotatis
150g fetaost
1 rödlök i tunna skivor
1 knapp liter jordgubbar
Balsamico
Ljummen färskpotatis rörs ihop med smulad fetaost, tunna skivor rödlök, delade jordgubbar… Vid servering ringlas en krämig balsamico över. Till detta, en härligt grillad halvblodig köttbit.
Mitt bästa sommarrecept är Dansk broccolisallad!
Enkel, supergod och passar till det mesta!
2 råa broccolibuketter, ta/skär isär i mindre bitar
1 finhackad rödlök
1 dl solrosfrön
1 pkt finstrimlad stekt bacon
Dressing: 2 dl majonnäs, 1 tsk strösocker, 3 tsk vinäger (äppelcider eller rödvins).
Blanda dressingen, häll den över broccolin, låt stå och dra i minst fyra timmar. Rör då och då. Strö sedan över rödlök, solrosfrön och bacon.
Klart!
Sommarmat skall ätas med vänner, nya, gamla eller bara bekanta. Grillat eller bara en picknick i parken spelar ingen roll. Det viktiga är att alla lägger ifrån sig mobilerna/datorerna och tar sig tid till att verkligen njuta.. 🙂
Sen om man får avsluta med ett dopp i det blå förhöjer bara stämningen
Blir salladsalternativet, topnotch!
Småstrimlad isbergssallad som bas. Blanda i lite valfri annan salladssort, t ex ruccola, romansallad, kruksallad, bladspenat etc efter tycke och smak. Körsbärstomater är ett måste, helst eget odlade. Plus gurka i tärningar.
Blanda sedan i en proteinmix bestående av rostad bacon, kyckling, strimlad skinka, fetaost och valfria skaldjur(!). Salta, peppra och häll över lite olivolja samt vinäger. Lite soltorkade tomater som topping.
Som tillbehör en ihoprörd keso/sweetchilisås-blandning och Batatunknäckebröd med solros/pumpa.
Lyxsalladen…:)
Självklart en god och härlig sallad och en skål med lite thatsiki sås.
Kram Sanna