Det här receptet fick jag syn på för säkert 7 månader sen men det har aldrig blivit av att jag svängde ihop våfflorna förräns förra veckan. Smarribarr var det kan jag lova. Testa Ni också.
Ingredienser
Kalkonröra (tycker gott man kan dubbla detta recept till alla dessa våfflor)
- 1 paket ekologisk kravmärkt bacon
- 1 syrligt äpple (t ex. granny smith)
- 4 salladslökar
- 1 tsk dijonsenap
- 250 g cottage cheese
- salt och peppar
Sötpotatisvåfflor
- 600 g sötpotatis
- 4 eklogiska ägg
- 1 dl rapsolja
- 4 dl mandeldryck eller mjölk (3 %)
- 3 dl vetemjöl
- 2 dl dinkelmjöl (fullkorn)
- 2 tsk bakpulver
- 1 1/2 tsk salt
Så här gör du
- Röra: Knaperstek i ugnen och strössla över röran innan servering.
- Dela, kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Skiva salladslöken tunt. Blanda bacon, äpple, salladslök. Senap och cottage cheese. Smaka av med salt och peppar.
- Våfflor: Skala och skär sötpotatisen i bitar. Koka mjuka ca 20 minuter. Häll av och låt ånga av. Mixa sötpotatisen slät i matberedare eller med stavmixer. Tillsätt ägg, olja och mjölk. Mixa till en jämn smet.
- Blanda i de torra ingredienserna och mixa tills allt är blandat. Späd med mer mjölk om smeten känns för tjock.
- Grädda våfflor i ett smort våffeljärn. Servera med kalkonröran.
Senaste kommentarer