Charlotte "glitzy" Josefsson

2 goda recept

i månadens buffé från ica har jag testat 2 recept

det första är

Enkel fisk- och skaldjursgryta

Ingredienser
Portioner: 4

400 g skinn- och benfri fiskfilé, t ex gös eller lax (jag hade torsfiléer)
ca 300 g delikatesspotatis
3 msk konc. hummerfond
2 dl crème fraiche
200 g frysta tinade sugarsnaps (jag hade färska)
ca 100 g kräftstjärtar eller skalade räkor (jag hade kräftstjärtar)
1/2 dl hackad dill + vippor till garnering
1 citron 

Enkel fisk- och skaldjursgrytaGör så här
1. Skala potatisen och koka den mjuk under lock i 3 dl vatten. Ta upp potatisarna, men spara kokvattnet i kastrullen.
2. Häll i hummerfond och crème fraiche i potatisvattnet.
3. Skär fisken i ca 3 cm stora bitar. Låt sjuda i såsen under lock 5–6
minuter tills fisken är klar. Blanda ner sugarsnaps, kräftstjärtar eller
räkor. Tillsätt den kokta potatisen. Låt alltsammans bli varmt.
4. Tillsätt hackad dill och 1 krm pepparmix. Garnera med dillvippor. Servera grytan med bröd och citronklyftor.

DETTA VAR SKITGOTT TYCKER JAG OCH INTE HELLER SÃ… ONYTTIGT!

Cannelloni med spenat, svamp och ricotta

Ingredienser
Portioner: 4-6

300 g färska lasagneplattor (ca 12 st)
2 msk riven parmesanost 
smör, olivolja
salt och nymalen svartpeppar

Ostsås
2 msk vetemjöl 
1 tsk senapspulver
1 krm kajennpeppar
3 dl mjölk (3%)
2 dl finriven cheddarost
2 msk riven parmesanost 
2 dl grädde eller crème fraiche

Fyllning:
400 g fryst, tinad bladspenat
2 krm riven muskotnöt 
500 g svamp, gärna portabella
2 askar ricottaost (500 g)
2 msk riven parmesanost 

Cannelloni med spenat, svamp och ricotta
Tillagningstid: Över 20 min
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225?C.
2. Ostsås: Smält 2 msk smör i en kastrull. Rör ner mjöl, senapspulver och kajennpeppar. Vispa långsamt ner mjölken och rör till en slät blandning.
Låt sjuda ca 5 minuter. Rör då och då.
3. Ta från värmen och blanda ner ostarna. Låt svalna. Rör ner grädde eller crème fraiche. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
4. Fyllning: Smält 1 msk smör i en kastrull. Lägg i spenaten. Krydda med muskot, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Fräs ca 3 minuter tills all vätska kokat in. Häll spenaten i ett durkslag. Låt svalna.
5. Dela ev stor svamp. Skär den i skivor. Fräs svampen i 3 msk olivolja i en stor kastrull tills den är mjuk och ev vätska kokat in, det tar
ca 5 minuter.
6. Krama ut överflödig vätska ur spenaten och blanda med svampen. Rör ner ricotta och parmesanost. Krydda med 3/4 tsk salt och 2 krm peppar.
7. Bre hälften av ostsåsen i en smord ugnssäker form, ca 30 x 40 cm.
8. Klicka 3 msk av fyllningen längs ena kanten på en lasagneplatta, men lämna lite marginal längstut. Rulla ihop och lägg i formen med skarven
nedåt. Upprepa med resten av lasagneplattorna.
9. Bre resterande ostsås ovanpå rullarna så att de täcks. Strö över parmesanost.
10. Tillaga i ugnen ca 20 minuter, tills ytan är gyllenbrun. Servera gärna med en grönsallad.
DETTA RÄCKTE RILL 3 MÅLTIDER FÖR OSS OCH DET VAR ÄVEN SKITGOTT ATT VÄRMA. JAG KÖPTE DOCK KELDAS FÄRDIGA OSTSÅS. JAG TYCKER DEN ÄR RIKTIGT GOD FAKTISKT.
TESTA DESSA 2 RECEPT. NI KOMMER INTE BLI MISSNÖJDA
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats