glitzybloggen

Charlotte "glitzy" Josefsson

Effektivisera barnvagnspromenaderna

Bild Peter Wixtröm. Stokke är ingen löparvagn men tycker den fungerar kanon att springa med ändå. Om man ska ge sig ut på långa distanser och ofta kanske en löparvagn är att föredra.

Ursäkterna för att inte hinna träna när man är hemma med bebis är många. Jag anser att det inte finns några ursäkter så länge man har en normalt fungerande bebis som exempelvis inte har kolik eller andra problem. Alla kan hitta en kvart här och där.

Något som verkar poppis är att ta promenader med barnvagnen. Ja det orkar de flesta även om man har sovit dåligt osv. Men istället för att ta en behaglig promenad så gör ett träningspass av det. Kanske inte varje dag men 2-3 ggr i veckan. Något som är toppen för hjärtat och förbränning är intervallträning. Då menar jag inte att man behöver köra HIIT så att man spyr.

Vissa veckor är man som ett vrak och kanske helt utmattad. Skit i att köra hårt då. Nöj dig med en “latte-promenad” 😉 Man får ju köra på lite efter dagsformen och inte ha allt för höga krav på sig själv till en början. Men jag tror att det är viktigt att komma igång på något sätt så snart som möjligt efter förlossning för att startsträckan inte ska vara så lång när man väl “ska ta tag i träningen” igen plus att det är bra för hälsan och man mår faktiskt bra av det och får mer energi. Trust me.

Jag har en runda på ca 3 km utanför huset som är perfekt för HIIT (högintesiv intervallträning). Börja med att gå och värm upp lite och sen bestämmer du hur ditt pass ska se ut. Bra att inte gå ut för hårt. Men Börja med 30 sekunder högintensiv träning – du springer snabbt. Sen går du i 1 minut och så vidare. Max 20 stycken intervaller. När konditionen blir bättre kanske du kan köra 30/50 och sen 30/30. Känn dig fram. Sök på HIIT timer i app store.

Normalt sett så kanske man kör intervaller fram och tillbaka. Man kan ju ställa barnvagnen och springa fram och tillbaka om man hellre föredrar det.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
glitzybloggen

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. N

  Hej Charlotte
  Det är så att jag håller på att göra om hemma men har ett litet problem. Vet inte vad jag tycker om för inredningsstil. Tycker ditt hem är underbart vacker men samtidigt vill jag ha det lite mjukare. Kan man blanda stilar och hur vet man vad man gillar?

  1. glitzybloggen
   glitzybloggen

   Hej N,

   Tack söta du 🙂 Vi blandar lite här hemma. Skulle väl säga att vi blandar lite här hemma men försöker ändå hålla en röd tråd och inreda med saker som harmoniserar med varandra. Det är inte helt lätt och ibland blir vissa köp bara så fel. Jag tycker det är sjysst att blanda naturmaterial med lite håra och råa material. Jag tycker absolut man kan blanda men de måste harmonisera. Då får man dessutom ett personligt hem. Tycker inte alltid man ska inreda med samma saker som alla andra gör. Härma och sätt din egen prägel. Jag tycker nog du ska köpa inredningstidningar och kolla vad du gillar där och sen härma efter om du förstår vad jag menar?

stats