Charlotte "glitzy" Josefsson

fredagens pass: ben

om det är någon muskelgrupp som tjejer absolut ska träna är det ben och rumpa. hur snyggt är det inte med en rumpa som sitter där den ska och lite markerade benmuskler?

smala ben med en stjärt som hänger, nej det går bort. i alla fall för mig.

jag drar alltid upp linnet och ner byxorna för att huden ska ligga mot ryggstödet. om jag inte gör det glider jag lätt upp och måste sätta tillbaka vikterna. för att få ut det där sista brukar jag ”gunga” lite på slutet


började med benpress. på denna maskin kan jag bara köra 160 kg(händer att jag kör på mer när svenne är med och passar), men på gymbolaget kan jag lägga på 100 kg till. tänk att det kan skilja så från maskin till maskin. som tur var det en man som kunde passa mig. då vågar man alltid ta ut sig lite extra. inte så kul om man inte skulle orka få upp plattan. då sitter man fast:)

i går körde jag inte 3 set på varje övning, utan skuttade runt lite bland olika övningar. det blev 1-3 set per övning.

Jag har börjat köra benspark med ett ben i taget för att få ut så mycket som möjligt av träningen. kör man med båda hjälper hela tiden det starka benet till.

för baksida ben fick det bli raka marklyft. mitt sista set och här var jag ganska mör

avslutade med denna ett set bara.

jag körde även 2 set gående utfall och 1 set benböj. filmade benböjet men det blev fel på filen så jag kunde inte lägga in den (sorry pelle;)).

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Elena

  Hej! Just found your blog and I am enjoying reading about your training. Thank for posting the videos too, but I have small question: should you be locking your knees? I’m pretty certain it can hurt them. Just a small comment, but other than that you’re great inspiration! All the best!

 2. Pelle

  Ha ha! Tänk att du kom ihåg mitt önskemål! Det sista klippet är helskönt – man ser verkligen hur du tar ut dig totalt. Jag tror du hjälper många tjejer att inse att hård träning inte automatiskt framkallar jättemuskler på kroppen (även om vi som är lite insatta ser att dina ben är i en klass för sig rent muskulärt). Ett litet tips från mig: ”vila” inte i benpressen genom att ha helt raka ben i ändläget. Det en dessutom inte lysande rent skademässigt, vilket din kille nog kan intyga. Kör HÃ…RT!

  1. Charlotte

   bra minne har jag:) i alla fall ibland…
   ja men tjejer säger så ofta: jag vill inte träna tung styrka för då får jag så stora muskler….det är ju inte så att man lägger på mig muskler så jätte lätt…

   men om jag ska köra så tungt som jag vill måste jag vila mellan….när jag kör lättare pumpar jag på i ett sträck…men resultatmässigt spelar det ingen roll om man vänder innan man sträcker ut…så länge man har en kontrollerad rörelse på nedvägen ska det inte spela någon roll….:)

 3. Bettyboop

  Jag gick upp runt halv åtta idag, åt frukost, smälte maten, sen drog jag till gymmet. Körde mest mage och rygg, jävligt tufft var det för jag orkade bara en dryg timme. Sen kom jag hem duschade och åt lunch. Sen fick jag tråkigt så då satte jag mig och läste bloggar(bla din). Och då fick jag se detta fantastiska inlägg. Jag blev så jävla taggad att jag slappade en timme först, åt sen mellis, smälte den och drog sen till gymmet igen och körde ett stenhårt benpass! Tack som fan för inspirationen! Jag har verkligen saknat dina träningsinlägg under sommaren, verkar som att du legat lite på latsidan hehe. Men nu är det höst och nu kör vi eller hur!!! 😀
  Puss!

 4. Indra

  JÄTTEbra med videos, du är så duktig!Kul att se vad du tar för då vet man hur man ligger till =) Erat Nautilusgym verkar mycket bättre. Vi har inga vikter på stång!(Bara hantlar) Dom spelar jättelåg musik! Måste nog lägga in ett klagomål hos oss haha…

 5. Anna

  ingen blir så glad som jag när du lägger in träningsfilmer och bloggar så flitigt om träning! Du är min stora inspirationskälla när det gäller träning.. Jag tänkte dock höra om du använder dig något av jogg.se eller någon annan slags träningssida där man kan lägga upp sin träning? /Anna

 6. Ann-Sofie

  Tycker att du har varit grym med träningen denna veckan! Bra jobbat! Och så himla uppskattat med träningsfilmer 😀

stats