Charlotte "glitzy" Josefsson

God Spagge och Körre

Spaghetti-köttfärssås1

Jag snodde bilden från google – foodelicious.se som Ni kan se. Ofta är jag så hungrig så jag hinner smälla i mig allt innan jag hinner fota. Ska bli bättre på det!?

En smarrig köttfärsås kommer här. Om Ni hålla igen på kalorier eller om Ni inte tål gluten kan man ju göra sån där fräna Zucchini-pasta. Har aldrig testat det. Är det gott?

ca 800-1 kg kravmärkt köttfärs
2 paket ekologisk bacon
6-8 klyftor vitlök
200 g champinjoner på burk (faktiskt riktigt gott i köttfärsås.) Dela på 4.
100 g vanliga champinjoner
1,5 dl tomatpuré
2 msk socker
1/2 ask körsbärstomater
1 paket 500 g passerade tomater
1 paket 500 g krossade tomater
1-1,5 dl rödvin
2-3 msk kalvfond
Torkad basilika och oregano efter smak.
1 kruka basilika
1 kruka oregano
Smaka av med salt och peppar.

Bryn färs i grytan och stek bacon krispigt i egen panna. Pressa i vitlöken i färsen och i med champisarna & bacon. Sen i med tomatpuré och socker. Låt allt gifta ihop sig ett par minuter innan du häller på rödvin, kalvfond, passerade/krossade tomater och hackade körsbärstomater. I med torkad basilika och oregano efter smak. Låt puttra ihop ca 1 timme. I med hackade basilika och oregano när det är ca 20 min kvar. Smaka av med salt och nymald svartpeppar innan serviering. Servera med pasta och massa riven parmesan. MUMMA!!!!!

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats