Header Image

Charlotte "glitzy" Josefsson

Hej och välkommen till mitt nya hem på Vimedbarn.se!

Profile Avatar

Goda och nyttiga recept

Publicerad,

IMG_0616

Citrusfräsch couscous med färsk lax. 2 personer.

1. Sätt ugnen på 200-225 grader

2. Blanda 2 dl matyoghurt med 1 fp smulad fetaost (150 g) och svarpeppar i en skål.

3. Krydda den färska laxen med salt och peppar. Lägg den i en form och in i ugnen i mitten ca 15. Den ska vara lite rå i kärnan (se bilden). Då är den som godast.

4. Tillaga couscous

5. Skala och skär en mandarin i ca 2 cm bitar. Tärna 1/2 gurka och 1/2 röd paprika. Hacka en rödlök och 1/2 kruka persilja.

6. Blanda couscousen med mandarinen, grönsakerna, persiljan och salt och peppar

7. Servera couscoussalladen med laxen och fetaostyoghurten.

Jag sparade lite av fetaoströran till nästa recept.

 

IMG_0665

Färsk lax
70 – 150 g stekt strimlad bacon (avrunnen på papper)
Ett par nypor chiliflakes
1 vitlöksklyfta
Färsk basilika efter smak
Rödbetor
Salt & svartpeppar

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 170 grader eller den temp du vill tillaga laxen i.
  2. Rödbetor: Skala och koka rödbetorna i ca 30 min tills dom blir mjuka.
  3. Lax: Lägg laxfilén i en ugnsform, salta och peppra och tillaga tills den är klar.
  4. Fetaostcreme: Pressa ner vitlök och hackad basilika i krämen från dagen innan.
  5. Strimla bacon och stek den knaprig i en torr panna med några nypor chiliflakes.
  6. Servera laxen med rödbetor och fetaostkrämen, toppa med bacon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *