Charlotte "glitzy" Josefsson

Goda och nyttiga recept

IMG_0616

Citrusfräsch couscous med färsk lax. 2 personer.

1. Sätt ugnen på 200-225 grader

2. Blanda 2 dl matyoghurt med 1 fp smulad fetaost (150 g) och svarpeppar i en skål.

3. Krydda den färska laxen med salt och peppar. Lägg den i en form och in i ugnen i mitten ca 15. Den ska vara lite rå i kärnan (se bilden). Då är den som godast.

4. Tillaga couscous

5. Skala och skär en mandarin i ca 2 cm bitar. Tärna 1/2 gurka och 1/2 röd paprika. Hacka en rödlök och 1/2 kruka persilja.

6. Blanda couscousen med mandarinen, grönsakerna, persiljan och salt och peppar

7. Servera couscoussalladen med laxen och fetaostyoghurten.

Jag sparade lite av fetaoströran till nästa recept.

 

IMG_0665

Färsk lax
70 – 150 g stekt strimlad bacon (avrunnen på papper)
Ett par nypor chiliflakes
1 vitlöksklyfta
Färsk basilika efter smak
Rödbetor
Salt & svartpeppar

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 170 grader eller den temp du vill tillaga laxen i.
  2. Rödbetor: Skala och koka rödbetorna i ca 30 min tills dom blir mjuka.
  3. Lax: Lägg laxfilén i en ugnsform, salta och peppra och tillaga tills den är klar.
  4. Fetaostcreme: Pressa ner vitlök och hackad basilika i krämen från dagen innan.
  5. Strimla bacon och stek den knaprig i en torr panna med några nypor chiliflakes.
  6. Servera laxen med rödbetor och fetaostkrämen, toppa med bacon
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats