i söndags kväll fick jag värsta rycket och bakad saffranskaka och underbart goda bullar med glasyr. hittade receptet här
Vaniljkrämsfyllda bullar med glasyr
ca 20 stycken
50 g söt jäst
2 dl kall mjölk
150 g smält avsvalnat smör
½ dl socker
1 ägg
8 – 9 dl vetemjöl
Fyllning : Blanda marsán som vaniljkrämen
Pensling : Ägg
Florsockerglasyr : 3 dl florsocker, 3 msk vatten, 1 msk vaniljsocker blanda ihop.
Smula ner jästen i en bunke, lös den med mjölken.
Tillsätt det avsvalnade smälta smöret, socker & ägg, rör om.
Blanda i mjölet & arbeta till en deg.
Dela degen i två & kavla ut till en stor fyrkant. Skär ut rutor ca 9*9 cm stora.
Klicka ut lite smör på varje ruta. Klicka sedan ut vaniljkräm på alla bitar.
Vik upp hörnen över fyllningen, stoppa i pappersformar & pensla bullarna.
Jäs 30 minuter.
In i ugnen 10 minuter 225 grader.
Låt svalna på galler & garnera med florsockerglasyren.
*****************************************************************
sist vill jag tipsa om denna heta gryta som var svingod. jag bytte ut lite efter egen smak
Hoppas att du har sparat ett par stycken i frysen som du kan ta med hem till oss i helgen. Det ser väldigt gott ut!
Kram
SVAR: Jaha! 🙂 Jag har en annan blogg på new.isilife.se son jag hade tänkt att börja blogga på när jag fixat designen! 🙂 Den heter sofiesvensson.new.isilife.se
Herregud vilken flashback från när jag var liten. Minns att jag åt dessa bullar nånstans . . . kan känna både doft och smak.
Shit dom här måste jag oxå baka nåndag.