Charlotte "glitzy" Josefsson

gott bak

i söndags kväll fick jag värsta rycket och bakad saffranskaka och underbart goda bullar med glasyr. hittade receptet här

Vaniljkrämsfyllda bullar med glasyr
ca 20 stycken
50 g söt jäst
2 dl kall mjölk
150 g smält avsvalnat smör
½ dl socker
1 ägg
8 – 9 dl vetemjöl

Fyllning : Blanda marsán som vaniljkrämen
Pensling : Ägg
Florsockerglasyr : 3 dl florsocker, 3 msk vatten, 1 msk vaniljsocker blanda ihop.

Smula ner jästen i en bunke, lös den med mjölken.
Tillsätt det avsvalnade smälta smöret, socker & ägg, rör om.
Blanda i mjölet & arbeta till en deg.
Dela degen i två & kavla ut till en stor fyrkant. Skär ut rutor ca 9*9 cm stora.
Klicka ut lite smör på varje ruta. Klicka sedan ut vaniljkräm på alla bitar.
Vik upp hörnen över fyllningen, stoppa i pappersformar & pensla bullarna.
Jäs 30 minuter.
In i ugnen 10 minuter 225 grader.
Låt svalna på galler & garnera med florsockerglasyren.

*****************************************************************

sist vill jag tipsa om denna heta gryta som var svingod. jag bytte ut lite efter egen smak

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mamma

    Hoppas att du har sparat ett par stycken i frysen som du kan ta med hem till oss i helgen. Det ser väldigt gott ut!

    Kram

  2. Sandra

    Herregud vilken flashback från när jag var liten. Minns att jag åt dessa bullar nånstans . . . kan känna både doft och smak.
    Shit dom här måste jag oxå baka nåndag.

stats